Psykologsamtaler ved autisme (og evt. ADHD/ADD)

– Unge og voksne

 

– Kursus målrettet psykologer

Psykologer møder oftere og oftere mennesker med autisme i deres samtaler fx i privat praksis, i jobcenterregi, i psykiatrien, i familiebehandling, på uddannelsesinstitutioner, osv. Formålet med dette kursus er derfor at give psykologer viden om diagnosen og de konkrete tilgange, der er hjælpsomme i psykologsamtaler.

Hovedfokus på kurset er på autisme, men da op mod 45 % af mennesker med autisme også har en samtidig ADHD/ADD, vil disse diagnoser også blive inddraget. De præsenterede materialer og redskaber vil kunne anvendes til begge diagnosegrupper.

Kursets form og udbytte:

Kurset er spækket med praksiseksempler, øvelser, materialer og redskaber, der skaber gode rammer for psykologsamtaler tilpasset autismediagnosen. Fokus er på, at psykologer med alt mellem ingen og en del erfaring med autisme skal gå fra kurset med både viden og redskaber, der kan omsættes direkte til egen hverdag efterfølgende. Der skal dog selvfølgelig medregnes, at nogle psykoterapeutiske tilgange kræver større tilpasning end andre for at optimere udbyttet for målgruppen.

Indhold på kurset:

  • De særlige karakteristika ved autisme og ADHD/ADD: Kort introduktion til diagnoserne.
  • Autisme, stress og belastning: Viden om mulige sammenhænge mellem autisme og typiske belastningsreaktioner (fx angst, depression, isolation, selvskade og selvmordstanker) samt hjælpsomme indsatser.
  • Psykoedukation: Overblik over, hvilke emner psykoedukation kan indeholde.
  • Rammesætning af samtaler: Herunder overvejelser om bl.a. dagsorden, samtaleteknik, brug af visuel understøtning, rummets indretning, psykologens fremtoning, og inddragelse af støttepersoner/netværk.
  • Vigtige indsatser uden for terapirummet: Fokus på hvordan psykologer kan hjælpe med at viderehenvise og understøtte andre indsatser (fx støtte i hjem og uddannelse/job).

Praktisk

Underviser: Catrine Madsin, aut. psykolog og specialist i børneneuropsykologi

Dato og tid: Tirsdag d. 20/9-22 kl. 9-16.00

Sted: Business Park Nord, Østre Allé 6, 9530 Støvring. Der er busforbindelser i gåafstand og gratis parkering lige ved døren.

Pris: 1.750 eksl. moms / 2.200 kr. inkl. moms + gebyr til Tikko.
Prisen inkluderer materialer i PDF-format samt forplejning i form af kaffe, te, frokost og eftermiddagssnacks.

Antal pladser: Op til 23 deltagere.

Tilmelding: Tilmeld dig her via Tikko.

Du er sikret en plads, når du har tilmeldt dig og betalt via Tikko.
Seneste tilmelding d. 20/8-22.
Hvis du tilmelder på en andens vegne: Husk at tilmelde navn og kontaktoplysninger på den person, der deltager på kurset.

Spørgsmål: Alle spørgsmål om kurset skal rettes til Catrine Madsin på mail psykolog@madsin.dk